englishflag hungarianflag
Kérje
ajánlatunkat!

Kedves vendégünk! Ajánlatkéréshez kérjük használja az alábbi űrlapot!
Munkatársunk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot, foglalásának megerősítése céljából.

Név*:

Érkezés dátuma*:

Cím:

Éjszakák száma*:

Telefon*:

Felnőttek száma*:

E-mail*:

Gyerekek száma:

Megjegyzések

Telefonszám minta: 06301112233 / Dátum minta: 2010.01.01

Különleges túráink

Zsidó-történelmi túra - Budapest Éjszaka - Barokk Sissi Túra - Szentendre csodái - Kirándulás a Dunakanyarhoz - Puszta túra - Balaton szépségei

Egyéb programajánlatok (Városnézések különböző nézőpontokból megközelítve.)

Eklektika, szecesszió, kultúra - Villák, paloták - A belváros kincsei - Duna parti történetek - A zsidónegyed titkai - A retro korszak - A pesti éjszaka - Éjjeli kultúra - Delux

halaszbastya.jpg

Halászbástya

A budai Vár falán 1895-1902 között emelt impozáns, neogótikus építmény a Vár és Budapest városképének egyik meghatározó eleme, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Dunára és a pesti oldalra.

szechenyi.jpg

Gyógyfürdők, strandok

  • Szent Gellért Gyógyfürdő és Uszoda
  • Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda
  • Palatinus Strandfürdő
  • Római Strandfürdő
allatkert.jpg

Állatkert

Az 1866-ban alapított Fővárosi Állat –és Növénykert a világ egyik legrégebbi állatkertje. Épületeinek többsége műemléki oltalom alatt áll. A patinás környezetben több mint hétszáz különböző állatfajjal és kétezer különféle növénnyel ismerkedhet meg a nagyközönség.

vasut.jpg

Gyermekvasút

A Széchenyi-hegy és a Hűvösvölgy közötti 12 km-es utat a Budai-hegyek lankái között teszi meg. Különlegessége, hogy a mozdonyvezető kivételével a vasutat 10-14 éves iskolás gyerekek működtetik

vasutpark.jpg

Magyar Vasúttörténeti Park

Európa legnagyobb szabadtéri vasúti múzeumában a látogatók ki is próbálhatják az ősi masinákat. Interaktív játékok: mozdonyvezetés, hajtányozás, mozdonyszimulátor, Csajka sínautó, vasútmodell-vezetés, sínkerékpár, lóvasutazás, kerti vasút.

millenaris.jpg

Csodák Palotája

A Millenáris kulturális központ zöld parkjában található interaktív kiállítások. Az évente megújuló Csodák Palotája a természet törvényeit élményszerűen mutatja be. Minden kipróbálható és így megtapasztalható, hogy a világ érdekes. A jövő háza kiállítás a technika újdonságait vonultatja fel.

nagyteteny.jpg

Nagytétényi Kastélymúzeum

A Magyar Iparművészeti Múzeum bútortörténeti állandó kiállítása, valamint időszaki tárlatok a csodálatos, barokk Száraz-Rudnyánszky kastélyban.

alomauto.jpg

Álomautómúzeum

A 60-as évek amerikai álomautói közötti séta időutazás a fiatalkori álmok birodalmába.

memento.jpg

Memento Park – Szoborpark

Az 1989-90-es politikai változások előtt Budapest közterein állt szobrok múzeuma; Osztapenko és Steinmetz kapitány, a Tanácsköztársaság emlékműve, a gellérthegyi szovjet katona és még sok más alkotás egy helyen. A vezetéses sétát kiállítás és kamaramozi teszi teljessé.

fitoland.jpg

Fitoland Dísznövénykertészet

Előadás és bemutató a korszerű dísznövénytartásról, növényritkaságok megtekintése (például orchideák, ciklámenek, bonsai-ok, broméliák), valamint kedvezményes vásárlási lehetőség.

borok.jpg

Magyar Borok Háza

Az összes magyar borvidék (22) gazdag, minőségi kínálata egy helyen, a budai Vár szívében. A pincelátogatás során 50 különböző bor korlátlan kóstolására van lehetőség.

tropicarium.jpg

Tropicarium

A Camponában található óceanárium kétségtelenül a környék és a főváros egyik legizgalmasabb látványossága. Mosolygó cápák, terebélyes ráják úszkálnak a látogató feje felett. Állat – és növényritkaságok, az óceánok és a mélytengerek ismeretlen és csodálatos világa.

torley.jpg

Törley Pezsgőpincészet

A programban a vendégek megismerkednek a patinás pezsgőpincészet történetével, a pezsgőkészítési eljárásokkal, végezetül pedig egy pohár remek habzó itallal koccintanak a közös kirándulásra. (min. 7 fő)

foldrajzimuzeum.jpg

Földrajzi Múzeum / Érd

A világ a magyar felfedezők szemével, a Kárpát-medencétől a távoli Afrikáig.

tvmuzeum.jpg

Diósdi Rádió és Televíziótörténeti Múzeum

Ma már múzeumban láthatóak azok a rádió- és televíziókészülékek, amiken nem is olyan régen annyi érdekes műsort lehetett figyelemmel kísérni. A kiállítás itt nemcsak a tárgyakat, hanem az egykori adások legnépszerűbb szereplőit is felidézi.

fennsik.jpg

Tétényi-fennsík tanösvény

A 112 hektár kiterjedésű természetvédelmi terület. Színes fajtagazdagság jellemzi a tanösvény flóráját, ahol galagonyás, fenyérfűtenger, fenyőerdő váltja egymást e tenyérnyi, oltalom alatt álló területen. A fennsík látogatása ingyenes.

parlament.jpg

Parlament

A századfordulón épült intézmény hamar a főváros és a Dunai panoráma szimbólumává vált. Az eklektikus épület, melyet sok kis torony és kőcsipke díszít, a világ egyik legnagyobb parlamentként funkcionáló épülete. A Parlament belső terei és díszítése mindenképpen megér egy látogatást.

operahaz.jpg

Magyar Állami Operaház

Budapest egyik legjelentősebb 19. századi műemléke. Neoreneszánsz stílusban épült Ybl Miklós tervei alapján. A gazdagon díszített belső terek kialakításában neves magyar művészek működtek közre, többek között Than Mór, Lotz Károly és Székely Bertalan.

palvolgyi.jpg

Pál-völgyi-cseppkőbarlang

Leginkább cseppköveiről lett nevezetes, bár jellemzőbbek rá a magas, hasadékszerű folyosók, a nagy szintlkülönbségek és a hévizek által kioldott gömbszerű oldásformák. 500 m hosszú, megújított túraútvonala sok izgalmat tartogat. A hőmérséklet egész évben 110C körüli.

varosliget.jpg

Városliget

Budapest legnagyobb közparkja. Nemcsak a fővárosiak egyik kedvelt helye, de sokan keresik fel az ország más részéből és külföldről is. A sok látnivaló, esemény jó lehetőséget nyújt művelődésre, szórakozásra, sportolásra, étkezésre, vagy akár egy rövid pihenésre - minden korosztály részére.

nemzetigaleriaterasz.jpg

Magyar Nemzeti Galéria Panoráma Terasz

A Királyi Palota építészeti dísze az épület közepén magasodó kupola, amelyről páratlan körpanoráma nyílik a városra: a Dunára, a pesti oldal nevezetességeire, valamint a budai hegyekre. A panoráma terasz a Magyar Nemzeti Galéria belépőjegyeivel látogatható.

aquaworld.jpg

Aquaworld

A 112 hektár kiterjedésű természetvédelmi terület. Színes fajtagazdagság jellemzi a tanösvény flóráját, ahol galagonyás, fenyérfűtenger, fenyőerdő váltja egymást e tenyérnyi, oltalom alatt álló területen. A fennsík látogatása ingyenes.

kiralyfurdo.jpg

Király Fürdő

Törökfürdő a belvárosban. A fürdő építését Arszlán budai pasa kezdte meg 1565-ben és utóda, Szokoli Musztafa fejezte be. Külön női és férfi napok hét közben, minden vasárnap férfi-női fürdőruhás társas fürdőzés.

lukacs.jpg

Lukács Gyógyfürdő és Uszoda

A művészek fürdője a város szívében. A középpontban az élménymedence, melyben megtalálható sok ismert szolgáltatás. Ezen kívül két úszómedence, valamint wellness sziget, sófal, infraszauna, pedikűr szalon, szolárium található a fürdő területén.

rudas.jpg

Rudas Gyógyfürdő és Uszoda

Gyönyörűen felújított, eredeti török kori, műemlék Gőzfürdő, férfiak és nők részére egyaránt. Minden hétvégén társas fürdőruhás fürdőzési lehetőség.

sobarlang.jpg

Sóbarlang

Budapest szívében Európa egyik legnagyobb sóbarlangja, 23 tonna himalájai kristálysó téglából. A gyógyhatású sós, párás levegő lehetővé teszi asztmások, légúti és bőrbetegségben szenvedők kezelését.

nemzetigaleria.jpg

Magyar Nemzeti Galéria

A Budavári Palota A, B, C, D épületében található gyűjtemény mintegy százezer műtárgyat őriz a kora középkortól napjainkig. A múzeum az állandó kiállítások mellett rendszeresen helyet ad időszaki kiállításoknak is. A Magyar Nemzeti Galéria a magyar képzőművészet legnagyobb gyűjteménye.

nemzetimuzeum.jpg

Magyar Nemzeti Múzeum

Gróf Széchenyi Ferenc érme-, könyv- és iratgyűjteményéből létrejött múzeum műtárgyainak száma ma már meghaladja az egymilliót. Állandó kiállításai: Magyarország története az államalapítástól 1990-ig, Lapidarium, Magyar Koronázási Palást, Régészeti kiállítás az őskortól a IX. századig.

termeszettudomanyi.jpg

Magyar Természettudományi Múzeum

Magyarország és a Kárpád-medence természetének bemutatása mellett bepillantást nyújt többek között az afrikai papiruszmozsarak, valamint a korallzátonyok csodálatos élővilágába. A főbejáratnál egy barázdás bálna csontváza fogadja a látogatókat.

iparmuveszeti.jpg

Iparművészeti Múzeum

Az Iparművészeti Múzeum 1896-ban, szecessziós stílusban épült palotája a főváros egyik legszebb középülete. Gyűjteménye magvát az európai iparművészet remekei alkotják a középkortól napjainkig.

rhh_logo.jpg erzsebet_utalvany.jpg szep_kartya.jpg hungary_card.jpg

Copyright © 2011 Hunguest Hotel Griff | H-1113 Budapest, Bartók Béla út 152. | Tel.: +36 1 204 0044 Fax: +36 1 204 00 62 |