Remek nyári kiegészítő az ezüst bokalánc

ezüst bokalánc

Bizonyos ékszerek viselése erősen évszakfüggő. Ilyen például egy divatos és csillogó ezüst bokalánc vagy lábujjgyűrű is. A bokalánc az a típus, ami egyszerre sportos, lezser vagy éppen nőies. Egy ilyen ajándék esetében a tévedés gyakorlatilag kizárt. Számtalan formában elérhető, a választás nyilván attól függ, hogy egy kényelmesebb papucsot vagy balerinát, esetleg elegánsabb szandált szeretnénk feldobni az ezüst bokalánc felvételével.

A bokalánc hétköznapi megjelenése azonban néhány éve jött csak igazán divatba. Előtte csak bizonyos kultúrában volt jelen, ahol különböző eltérő jelentésekkel bírtak. Mielőtt divatot teremtett volna, azelőtt a keleti világban hódított csak igazán teret. Eredetileg indiai ékszer és a nyugati világban elterjedt eljegyzési gyűrűt helyettesítette.

Az ókori Egyiptomban például a bokalánc anyaga a társadalmi hovatartozást fejezte ki. Ma már legfőképpen csak divatos kiegészítőnek számít. Az ezüst bokalánc legfőképpen a fiatalabb korosztály körében elterjedt és szokás különböző medálokkal, amulettekkel is díszíteni. Eme kiegészítő esetében is fontos azonban szem előtt tartani, hogy milyen ruhához vagy éppen milyen alkalommal fogjuk viselni.

Azt is kísérjük figyelemmel, hogy vannak bizonyos munkahelyek, rendezvények, ahol bizony nem nézik jó szemmel egy ilyen darab meglétét. Az ezüst bokalánc szandállal vagy magassarkú cipővel együtt igazán vonzó megjelenést biztosít. Mivel egy szezonális darabról van szó, nem kell mélyen a zsebbe nyúlni, ha egy ezüst bokalánc a következő vásárlásunk célja. Mindezeken felül, természetesen ajándéknak is kitűnő választás.