A napelem a jövő

Amikor a természetben lehetek, mindig megnyugszom. Imádok a szülővárosomba hazamenni, ami egy kicsi és nyugodt település, és kicsit kizökkenni a nagyvárosi életformából. Mivel az albérletben nem tarthatok állatot sajnos, ezért a család nagyon szőrös kedvenceivel is ilyenkor töltődöm, nagyokat sétálunk és sokat játszunk a kertben a két vizslánkkal. Nagyon hiányoznak a mindennapokban, ahogyan a kedvenc helyem a vízparton, ahová az évek során rengeteget jártam… De valahol tudom, hogy ez az élet rendje. Most egy ilyen szakaszát élem az életemnek, ahol távol vagyok az eddig megszokottól, aztán lehet, hogy egy nap visszatérek… Majd minden kiderül. Addig is igyekszem a hétköznapokban is lelassulni, a parkokba kiülni egy kicsit, keresni a szabadtéri programokat a barátaimmal, csoporttársakkal.

Otthon már igazán zöldre váltott a család: nemrégiben lett beüzemelve nálunk a napelemes rendszer, amire már olyan régóta vágytunk. Nem mondom, hogy nincs benne a kezem a dologban… Persze a szüleim is elég nyitottak és naprakészek, de én vagyok a nagy környezetbarát a családban, így jó sokszor hallhatták tőlem, hogy milyen előnyökkel jár a megújuló energiaforrások használata. Jót teszünk a bolygónak és saját magunknak is, hát kell ennél több? Ráadásul egy szuper weboldalt is mutattam nekik, amit most veletek is megosztanék, ha még esetleg nem ismeritek: ez nem más, mint a napelemrendszer.info, ahol számos információ várja az érdeklődőket. Például: 5kw napelem rendszer ár, helyszíni felmérés részletei, szaldós elszámolás mi fán terem, mik az aktuális pályázatok… Nos, igen, azt mindenképpen hangsúlyoznám, hogy a pályázatokat nagyon érdemes figyelni, mert akár jelentős támogatásra is szert tehetünk! Mivel az 5kw napelem rendszer ár sem pár forint, hanem a napelem egy mindenképp nagyobb, hosszabb távon megtérülő megoldás, ezért nagyon megéri résen lenni a pályázatokat illetően.

 

Ha a nekünk szükséges kw megvan fejben, akkor érdemes akár az 5kw napelem rendszer ártól felfedezni a részleteket, de akkor sincs semmi gond, ha most azt sem értitek, hogy miről beszélek! Az oldalon ugyanis elérhetjük a szakértőket, akik mindenben segítenek majd, ha tényleg szeretnénk belevágni a napelem projektbe! Én azért azt vallom, hogy érdemes előre tájékozódni, de természetesen nagyon sokat jelent a szakértő segítség, és persze a helyszíni felmérésen dől majd el, hogy alkalmas-e egyáltalán a telek a telepítésre. Hajrá mindenkinek!