Az alkoholizmus, és ami mögötte van

Mivel nem szeretek sokat beszélni, ezért leggyakrabban írásban fejezem ki magam. Megvan az a belső kör, akikkel szívesen dumálok, de nem vagyok az a szószátyár típus a legközelebbiekkel sem. Valamiért telefonálni is nagyon utálok, instant összerándul a gyomrom, ha azt látom, hogy valaki hívni próbál. Tudom, hogy ezzel bizonyos mértékben meg kell barátkoznom, mert nem lehet teljesen kikerülni, de szerencsére a környezetemben élők tudják, hogy ha lehet, akkor inkább írniuk érdemes nekem, mielőtt rám csörögnének. Nem csak hogy nem szeretem, hanem valószínűleg fel se venném a telefont, mint ahogy az esetek nagy többségében teszem. Ha írnak előtte, az más.

De egy komolyabb témát is szeretnék hozni, ami arról jutott eszembe, hogy a minap az egyik barátom megkérdezte tőlem, hogy van az alkoholista angolul, és rögtön a régi szomszédunk jutott eszembe. Emellett pedig az fogalmazódott meg bennem, hogy ugyan sokan tudjuk, hogyan van az alkoholista angolul, azt azonban mégis kevesen, hogy ez egy betegség, és hogy milyen sokrétű a kialakulása és bonyolult a kezelése. Az alkoholista angolul nem különbözik sokban a magyar megnevezésétől, külföldön mégis gyakoribbak az alternatív, előremutató kezelések – ezért is lepődtem meg, amikor itthon is találtam egyet, nevezetesen a Felépülők 28 napos programját, amely során bent laknak egy terápiás házban a leszokni vágyók, és utánkövetés is zajlik.

 

A terápiás ház egyébként festői környezetben, gyönyörű környéken található, szerintem ezzel is jócskán hozzájárul ahhoz, hogy át tudjon szellemülni a leszokni vágyó, lelassuljon és befelé figyeljen. Ha engem kérdeztek, kifejezetten szimpatikusnak tűnik a weboldal és úgy gondolom, hogy ez egy nagyszerű lehetőség lehet azoknak, akik szeretnének a változás útjára lépni. Biztos vagyok benne, hogy olyan is idetéved a blogomra, aki valamilyen formában érintett a témakörben, ezért mindenkit csak biztatni tudok, hogy ha szeretne változtatni, akkor merjen lépéseket tenni az ügy érdekében! A holnapon olvashatóak a Felépülők elérhetőségei és rengeteg információ még – csak bátran, érdemes megkeresni őket.