Klasszikus karfiolleves kezdőknek is!

A leveseket a legkönnyebb megfőzni, így tartják a tapasztalt szakácsok. Azonban ezt az állítást meg lehetne cáfolni, de tudjuk, hogy mindenkinek vannak erősségei, gyengéi, és ez gyakran megmutatkozik a konyhában is. A levest kedvelőket nem szeretnénk elszomorítani, éppen ezért egy klasszikus karfiolleves receptet mutatunk be, amely kezdőknek is ajánlott, és alig egy óra alatt elkészíthető. Bár a karfiol nem feltétlenül tartozik a leginkább fogyasztott zöldségek közé, mégis levesként igen népszerű zöldség. A klasszikus karfiolleves hozzávalói a karfiol mellett a sárgarépa, a fehérrépa, zellerlevél, 3 közepes krumpli, egy fej vöröshagyma, petrezselyemzöld aprítva, liszt, piros paprika, só és bors ízlés szerint.

A leves elkészítésének első lépése, hogy a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és feldaraboljuk, a hagymát apróra vágjuk és egy kanál zsírban üvegesre pirítjuk. Ha ez meg van, akkor hozzá adjuk a feldarabolt zöldségeket, fűszerezzük, feltöltjük vízzel és körülbelül tíz percig pároljuk. Ezt követően lehúzzuk a tűzről, rászórjuk a lisztet és a paprikát, jól elkeverjük, majd ismét feltöltjük vízzel, amikor az egész felforrt, beleszórjuk a krumplit és a karfiolt és puhára főzzük. A klasszikus karfiolleves receptben az áll, hogy lisztből és tojásból galuskákat szaggatunk bele, és ezekkel együtt addig főzzük, amíg a galuskák feljönnek a leves tetejére. Vannak, akik nem szeretik a galuskákat, sőt olyan is van, akinek sosem sikerül jó galuskát főzni, ilyen esetben a galuska helyettesíthető csipetkével, vagy számos tésztával.