Fektessünk hangsúlyt a lábazati vízszigetelés kialakítására

lábazati vízszigetelés

Az esősebb periódusok alkalmával könnyen felmerülhetnek olyan panaszok a lakás körül, ami eddig csak mérsékelt formában jelentkezett. Ennek többnyire a lábazati vízszigetelés amortizációja vagy teljes hiánya lehet az oka. Amikor azt tapasztaljuk, hogy a lakáson belül a falak tövénél elkezd sötétedni a felület, akkor már szinte biztos, hogy a salétromosodás következtében történik ez. Ennek általában 2 komolyabb hátránya lehet. Az egyik, hogy a vízben oldott sók akár a vakolat leválását is okozhatják, valamint a nedves foltokon könnyen elszaporodnak a különféle baktériumok, gombák, amik betegségek kiváltását okozhatják. A fekete foltok többnyire penész megjelenést mutatja, amitől érdemesebb mielőbb megszabadulni.

A lábazati vízszigetelés révén megelőzhetők ezek a szerkezetet és egészséget roncsoló gondok. Utólagos pótlásra vagy javításra ugyanúgy nyílik lehetőség. A SikaMur® InjectorCream-100 gátat szab a víz szerkezetben való áramlásának. Ez a lábazati vízszigetelés legelső lépése. Ezt követi a falszárító SikaMur® Dry vakolat felhelyezésé, ami esélyt kínál a megmaradt nedvesség távozásának, illetve egyedi szerkezetében megköti a kicsapódó sókat. Amennyiben több funkciós megoldásban gondolkodunk, akkor a csapadékból eredő beszivárgásokat is csökkenthetjük a Sikagard®-703 W vízlepergető impregnáló anyag felkenésével. A lábazati vízszigetelés így fog teljessé válni.

Ezt a készítményt közvetlenül a burkolatokra, ami lehet tégla, kő kenhetjük fel. Legalább 2 rétegre lesz szükség és a végeredmény garantáltan nem marad el. Óvjuk meg otthonunkat egyszerűen a megfelelő készítményekkel.