Hová fejlődött mostanra a csőtörések felkutatása és elhárítása?

Mert, mint minden, természetesen ez a terület is sokat fejlődött. Szerencsések vagyunk, ha nem kellett ezzel szembesülnünk mostanában, mert nem volt csőtörésünk…

Nekem viszont volt és van egy jó hírem azóta: fejlődött már annyit az egész (legalábbis az én szerelőmnél, a vizgazfutesszerelo24.hu-nál), hogy sokkal simább az elhárítás is. Náluk, a vizgazfutesszerelo24.hu esetében műszeres bemérés és ilyenek is vannak.

Én róluk akképpen hallottam valaki más által, hogy ők egy kiváló fűtésszerelés gyorsszolgálat. De természetesen már a nevükből is gyanús volt, hogy nem csak a fűtés világát kenik-vágják – csak akkor nekem épp arra volt szükségem. Így kaptam a tippet. De aztán már a csőtöréshez is őket hívtam.

A fűtésszerelés gyorsszolgálat előnyeitől kicsit visszatérve így az általános csőtörés-elhárításhoz és feltérképezéshez, az ő oldalukon szembesültem vele, hogy ez kicsit sem kétkezi munka már csupán. Ők például mindig a hiba forrásának pontos feltárásával kezdik a javítást, amihez megállapítják, hogy eleve mi okozhatta a csőtörést.

Ezek azok a dolgok, amiket a laikus sosem lenne képes megtenni, szakszerűen. Az eszközei sincsenek meg hozzá és a tudása sem!

A leggyakoribb dolog, ami előfordulhat, az a korrózió. Ez különösen nagy valószínűséggel felmerülő valami régi konstrukciók, régi építésű dolgok esetén. A VízGázFűtésSzerelő viszont legalább annyira jól kiismeri magát a lassan elavulttá váló dolgok terén, mint a lehető legmodernebb berendezések beszerelése, üzemeltetése világában.

A csőtörés vaseszközök terén természetesen bekövetkezhet a lemezkékre töredezés folyamata által, és az ebből következő elvékonyodás miatt is. Külső fémbevonatokkal való védekezést ezen az oldalon sem ajánlanak – de ilyen típusú leírásokra is számíthattok a szerelő weboldalán.

Ismerik továbbá ők elég jól a tipikus, klasszikusnak mondható szerelési hibákat. Sokszor szembesültek már azzal (ezt egyszer mesélte egy szerelő): gyakori, hogy egy ilyen szakember, egy másik hasonlónak a kissé kontár munkáját javítja sokáig. Ezen a ponton azt is hangsúlyozzák: mi ne kezdjünk el, ha lehet ilyesmivel babrálni, ha nem vagyunk vízszerelők. Higgyük el, több bajt fogunk okozni mi is, mint amennyit segítenénk a saját háztartásunkon.

Rossz illesztések, ebből következő repedések – sok ilyet láttak már. Írják is, részletesen. Rosszul felhelyezett fittingek, hibás méretezés, a fagy természetes hatásai… Sok baj leselkedhet ránk. Megismerhetjük ezeket, és kiismerhetjük köztük magunkat a vizgazfutesszerelo24.hu oldalon, de amennyiben kicsit is bonyolult a helyzet, inkább kattintsunk azonnal a Hibabejelentés gombra.

Visszatérve azonban kicsit még a vizgazfutesszerelo24.hu fűtésszerelés gyorsszolgálat szolgáltatására: ez sokszor több területet kell összekapcsoljon, szakértelem terén. Vízszerelő, gázszerelő, gázkészülésszerelő, nagyszerű, hogy náluk mindegyik szakembertípus megvan. Ők is elmondják, hogy itt nem arról van szó, hogy egyetlen valaki ért mindenhez. Azért jó, ha őket keressük, mert ők már nem irányítanak viszont át máshoz.

Ha hozzájuk fordulunk, és abba a dolgokba futunk bele, hogy sok problémafajta üti fel egyszerre a fejét, ők megoldják! Megint csak elolvashatjuk, milyen gondnak tűnő esetben kell majd nekünk a gázkészülékszerelő, vagy egy általános fűtésszerelő, de szerintem inkább hívjuk őket, amint lehet, mert az a biztos!